:

Агроминистърът обеща чужди изложения за български стоки

Агроминистърът обеща чужди изложения за български стоки

Работим по концепцията страната ни да бъде представяна на чужди изложения. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, след откриването на международните специализирани изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд и дринк, SIHRE и Салон на виното.

По думите на министър Танева, България ще бъде представена с нова концепция и по нов начин следващата година на изложението „Зелена седмица" в Берлин, както и във Франция.
На въпрос за това дали има интерес по схемата „Мляко в училище", министър Танева заяви, че такъв има и когато приключат ще бъдат обявени резултатите.

„Мисля, че това беше едно много добро решение и трябва да търсим и други възможности за това държавата там, където осигурява по различни програми хранене при различни социални групи и общности, да избираме тези с български държавен стандарт, които гарантират и по-здравословното хранене", смята тя. По думите й, необходимостта от формиране на здравословни навици на хранене у младото поколение е наложило прилагането на тези програми.

16:22ч. 11.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.