Какво казва луната:

Астрология и земеделие в седмицата от 6 до 12 февруари 2016 г.

Астрология и земеделие в седмицата от 6 до 12 февруари 2016 г.

6 февруари – понеделник

Луната е в Близнаци

2-а  фаза

Денят е благоприятен за саденe, сеене и разсаждане на цветя, както и на катерливи и пълзящи растения. Успешна е борбата с вредителите. Може да торите стайни растения. Не се препоръчва да поливате.

 

7 февруари – вторник

Луната е в Рак

2-а фаза

Рано сутринта може да посветите на грижи за цветята. В следобедните часове може да подготвите разсадите с листни зеленчуци. Може да поливате стайни и балконски цветя. Подрязване на овощни дървета и храсти не се препоръчва!  

8 февруари – сряда

Луната е в Рак

2-а фаза

Може да посветите деня на грижи за тревните площи, ако времето позволява. Може да поливате стайни и балконски цветя. Подрязване на овощни дървета и храсти не се препоръчва!  

9 февруари – четвъртък

Луната е в Лъв

2-а фаза

В първата част от деня не бива да извършвате резитби в овощната градина. Следобед обаче може да садите плодни дървета и храсти. Може да направите зимна резитба на плодните дървета. Ако времето позволява, може да извършите някои зимни пръскания.

 

10 февруари – петък

Луната е в Лъв

2-а фаза

Ако времето позволява и земята не е замръзнала, може да садите плодни дървета и храсти. При слънчево време може да направите зимна резитба на плодните дървета. Може да извършите някои зимни пръскания, но само ако денят и тих и топъл.

11 февруари – събота

Луната е в Дева

Пълнолуние

Дните на Дева са най-добрите дни за работа в дома, в градината и на полето. Може да садите дървета, храсти и жив плет. Това е и моментът за пресаждане на стари дървета и преместване в нови саксии на стайни растения. Времето е подходящо и за подготвяне на компост, при намаляваща луна, торене и борба с вредители.

 

12 февруари – неделя

Луната е в Дева

3-а фаза

Ако времето позволява, може да садите дървета, храсти и жив плет. Това е и моментът за пресаждане на стари дървета и преместване в нови саксии на стайни растения. Времето е подходящо за подготвяне на компост, торене, борба с вредители, набиване на колове.

 

18:45ч. 04.02.2017г.

Вие може да оставите първия коментар.