Какво казва луната:

Астрология и земеделие в седмицата 12-18 декември 2016 г.

Астрология и земеделие в седмицата 12-18 декември 2016 г.

12 декември, понеделник

Луната е в  Телец, в Близнаци от 14,41 ч

2-а фаза

Сутринта може да се засаждат дървета, храсти, жив плет, кореноплодни зеленчуци.

Денят е подходящ за подготвяне на компост, както и за оран. Следобед е благоприятно за саденe, сеене и разсаждане  на цветя, както и на катерливи и пълзящи растения. Успешна е борбата с вредителите. Може да торите стайни растения. Не се препоръчва да поливате.

 

13 декември, вторник

Луната е в Близнаци

2-а фаза

Денят е благоприятен за саденe, сеене и разсаждане  на цветя, както и на катерливи и пълзящи растения. Успешна е борбата с вредителите. Може да торите стайни растения. Не се препоръчва да поливате.

 

14 декември, сряда

Луната е в Близнаци, в Рак от 14,08 ч

Пълнолуние

Сутринта може да посветите на грижи за цветята. Денят е благоприятен за саденe, сеене и разсаждане  на цветя, както и на катерливи и пълзящи растения. Успешна е борбата с вредителите. В следобедните часове на деня може да почистите и окосите тревната морава. Може да поливате стайни и балконски цветя. Подрязване на овощни дървета и храсти не се препоръчва!  

 

15 декември, четвъртък

Луната е в Рак

3-та фаза

Може да посветите деня на грижи за тревните площи, ако времето позволява. Може да поливате стайни и балконски цветя. Подрязване на овощни дървета и храсти не се препоръчва!  

 

16 декември, петък

Луната е в Рак, в Лъв от 15,14 ч

3-а фаза

В първата част от деня не бива да извършвате резитби в овощната градина. Следобед обаче може да садите плодни дървета и храсти. След 15,14 ч, когато Луната навлиза в Лъв, може да направите зимна резитба на плодните дървета. Ако времето позволява, може да извършите някои зимни пръскания.

 

17 декември, събота

Луната е в Лъв

3-а фаза

Ако времето позволява и земята не е замръзнала, може да садите плодни дървета и храсти. При слънчево време може да направите зимна резитба на плодните дървета. Може да извършите някои зимни пръскания, но само ако денят и тих и топъл.

 

18 декември, неделя

Луната е в Лъв

3-а фаза

Ако времето позволява и земята не е замръзнала, все още може да садите плодни дървета и храсти. При слънчево време може да направите зимна резитба на плодните дървета. Може да извършите някои зимни пръскания, но само ако времето е тихо и топло за сезона.

08:51ч. 12.12.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.