:

БАБХ стартира кампания за безстопанствените кучета

БАБХ стартира кампания за безстопанствените кучета

На среща в Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) с целите на кампанията „Be His Hero” бяха запознати Българския ветеринарен съюз, Съюза на ветеринарните лекари в България, Столична община и неправителствени организации за защита на животните.

„Популацията от безстопанствени кучета е социално-етичен проблем, при който човешкото поведение е част от проблема, както и част от неговото разрешаване“, каза д-р Петя Петкова, заместник изпълнителен директор на БАБХ.

„Тази кампания е насочена към повишаване на публичното разбиране, вникване в проблема и ролята на обществото в контрола на популацията от скитащите кучета. Под мотото „Бъди негов герой – Be his hero“ кампанията генерира позитивни послания, поощряващи отговорно поведение на собствениците на кучета с цел постигане на значително редуциране на броя на изоставените кучета по улиците, което е основен източник на скитащите животни в региона“, каза още д-р Петкова.

И допълни, че прилагането и изпълнението на тази кампания в България и в другите балкански страни е важна стъпка за устойчиво решаване на проблема с популацията на скитащите кучета на Балканите.

“Be his hero” се провежда съвместно със Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) в 11 държави на Балканите и е насочена, както към широката общественост, така и към образователните институции, зоомагазините и ветеринарните лекари.

Целта е да се повиши културата на стопаните, което да помогне за контрола върху популацията на бездомни кучета на Балканите.

09:13ч. 14.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.