:

Без наслука и трофеи в дните на вота

Без наслука и трофеи в дните на вота

Лошата новина е, че двата дни забранени за лов заради вота няма да се компенсират с удължаване на ловния сезон с 2 дни, както беше по други избори.

Без наслука и трофеи ще останат авджиите в деня на вота - днес и следващата неделя, 1 ноември - денят на балотажа. Изпълнителната агенция по горите забранява лова в тези дни  и няма да утвърждава графици за ловуване за двете недели.

За целта шефът на агенцията инж. Тони Кръстев е изпратил предварително писмо до председателите на двете най-големи организации на ловците в България - Националния ловнорибарски съюз и Българския ловно-рибарски съюз, за да информират структурите на организациите. Председателите на ловните сдружения и на ловните дружини трябва да уведомят своите членове, че посочените дати няма да са ловни, уточниха от министерството на земеделието.

За спазване на забраната ще следят в общи проверки служители на Изпълнителната агенция по горите, съвместно с представители на МВР. Следи се строго за спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за неговото прилагане.

Лошата новина е, че двата дни забранени за лов заради вота няма да се компенсират с допълнителни 2 дни след края на ловния сезон.

06:00ч. 25.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.