:

Бирата "Гинес" става за вегани, махат и рибния желатин

Бирата

Рибният желатин ще бъде премахнат от технологията за производство на тъмната бира "Гинес", така че пивото ще може да се консумира от вегани и строги вегетарианци, съобщиха днес от компанията.

Британският гигант Diageo обяви, че емблематичната напитка в Дъблин ще спре да използва рибни вътрешности в процеса на варене. Бирата „Гинес” беше дълбоко критикувана за това, че използва рибен желатин във филтрирането на бирата.

„Започнахме проект за нова технология”, заяви говорителка на марката пред Агенция Франс прес. По думите й инициативата за промяната е сложен проект и ще изисква месеци работа, предстои и тест, преди бирата да постъпи в продажба.

Марката се надява новата технология да бъде завършена до края на 2016 г. , а кехлибарената течност, подходяща и за вегани, да бъде по рафтовете на магазините скоро след това. Рибният желатин е широко използван в пивоварната промишленост като средство за филтриране.


12:19ч. 04.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.