:

Божидар Лукарски: Обща задача е да повишим приноса на хранително-вкусовата промишленост към БВП на страната

 Божидар Лукарски: Обща задача е да повишим приноса на хранително-вкусовата промишленост към БВП на страната

Обща задача е да повишим приноса на хранително-вкусовата промишленост към БВП на страната. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, по време на откриването на международните специализирани изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд и дринк, SIHRE и Салон на виното. Той благодари за възможността да присъства на откриването на това изложение, което в последните години се е превърнало в запазена марка на един традиционен сектор от българската икономика, а именно хранително-вкусовата промишленост.

"Надявам се, че зад автентичния вкус, който ще демонстрирате тук и с който ще се запознаят потребителите, да има много Ваши нови клиенти и партньори, което да доведе до това, което ние като Министерство на икономиката оценяваме, а именно Вашия принос като работодатели и хора, които хранят над 100 хил. семейства и имат принос към икономиката", заяви Лукарски.

"Надявам се и ние като министерство да Ви дадем сериозна възможност, понеже голяма част от този бизнес, който е представен тук, е в сектора Малки и средни предприятия, чрез инициативата за Малки и средни предприятия достъпът до бързо и лесно финансиране, който ние в министерството менажираме и чрез ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г., да повишим заедно приноса на хранително-вкусовата промишленост към БВП на страната. Това е наша обща задача", уточни министърът.

15:57ч. 11.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.