МЗХ отчете:

Бруцелозата в Благоевградско овладяна планово

Бруцелозата в Благоевградско овладяна планово

Огнището на бруцелоза в благоевградското село Кочан е установено в хода на изпълнението на държавната профилактична програма.

Което означава, че е била изпълнена ефективно - това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, след като представи благотворителна кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!“, предаде Агенция „Фокус”.

Във връзка с протеста срещу мерките, които МЗХ и правителството взеха относно незаконните действия в горите, Танева посочи, че те касаят контрола върху дейностите, като означават и финансови тежести за операторите в горския сектор.

„Да, разбирам, че за някои оператори това представлява затруднение, но кой е общественият интерес - опазването на гората", заяви министър Танева.

На въпрос дали президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов са си поръчали живи елхички, земеделският министър обясни, че всички са го направили, даже някои вече поръчките са изпълнени.

„Това става за втора поредна година. Миналата година колегите от Министерски съвет проявиха изключителен интерес към живите елхички", допълни Десислава Танева.

Министър Танева призна че е закупила три елхички и обеща до края на кампанията да си вземе отново.

 

14:40ч. 08.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.