:

Българинът си мечтае за личен доход от 1351 лева на месец  

Българинът си мечтае за личен доход от 1351 лева на месец   

 

Личният месечен доход, който според българите е достатъчен, за да кажат, че живеят добре, е 1351 лева. Колкото по-голям е реалният доход, толкова повече расте и желаният.

Така например тези, които поучават над 1000 лева сега, в най-голяма степен биха искали над 1500 лева, а онези, които имат по-малко от 250 лева на месец, почти не назовават числа над 1500. Мъжете явно си представят и малко по-висок желан доход.

Това са част от изводите на социологическо проучване на "Галъп" по поръчка на "Жената днес", представително за пълнолетното население на страната. То е проведено от 11 до 17 септември.

Сред другите изводи са, че според българите за една жена може да се каже, че е млада до 39-годишна възраст, а за един мъж - до 42.

Колкото по-възрастни са запитаните, толкова по-висока става и горната граница на младостта, посочват от "Галъп" и добавят, че ако онези между 18 и 25 си мислят, че на 33 - 36 вече не си млад, то онези над 66 смятат, че и на 42 - 45 още си млад.

В масовите представи старостта при жените започва на 64, а при мъжете - на 66. И тук колкото по-възрастен ставаш, толкова повече началото на старостта се отлага в представите ти, показва още проучването.

Официално сключеният брак явно е подложен на съмнение като ценност. Твърдението "Семейство без брак с едно или повече деца е нещо нормално в днешно време" получава съгласието на 80% от запитаните, а 15% са на обратното мнение.

Както може да се очаква, в по-високите възрастови групи дяловете на положителните отговори спадат, но дори и там те са по-чувствителни в сравнение с дяловете на отрицателните.

В същото време да имаш деца има статута на почти безусловна ценност. С твърдението "Животът е безсмислен, ако нямаш деца" се съгласяват 86%, а само 7% са на обратното мнение.

16:37ч. 04.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.