:

Българското пилешко месо нямало антибиотици

Българското пилешко месо нямало антибиотици
Износът на птиче месо за Ирак бил блокиран 10 месеца. Забраната паднала преди месец
 
"Яжте пилешко месо без притеснение. Месото е изключително чисто. Технологиите са толкова високи, че антибиотици не е нужно да се слагат. А и европейските регламенти ги забраняват за всички, които получават субсидии за хуманно отношение към животните”, съобщи днес шефът на продуктовия борд “Яйца и птици” Иван Ангелов, който бе награден днес от аграрния зам.-министър Цветан Димитров за агробизнесмен на годината.
 
Оказа се, че българските птицевъди се смятат за дискриминирани по отношение на субсидиите, които се дават за другите сектори в животновъдството. “6 стотинки е субсидията за килограм пилешко месо. За сравнение за овца се дават по 62 лв. или 1,08 лева за килограм. И въпреки всичко това ние експортираме нашата продукция”, каза още Иван Ангелов.
Аграрният зам.-министър Цветан Димитров посочи, че България е една от трите страни в ЕС, която е успяла да извоюва субсидии за хуманно отношение към животните. 
До преди месец износът на българско птиче месо за Ирак е бил забранен, изненадващо съобщи още Иван Ангелов. Причината е откритият лебед с птичи грип у нас преди около година. “10 месеца трая забраната за износ на Ирак заради намерената една птици у нас с птичи грип. Просто малшанс”, добави Иван Ангелов.
12:57ч. 29.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.