С пари от ПРСС и ДФ "Земеделие":

Велоалея над езеро за един милион лева

Велоалея над езеро за един милион лева

"Златния мост" на Правец свързва хотел с голф игрище.

С пари, платени от Програмата за развитие на селските райони и Държавен фонд "Земеделие", уточнява електронното издание Webcafe.bg.

С този забележителен успех може да се поздрави община Правец, която без проблеми е спечелила огромната сума, за да свърже с пряка пешеходна връзка "РИУ Правец" - хотела на бащата Валентин Златев - и неговото голф-игрище.

Приносът на моста за подобряването на правешката инфраструктура е доста съмнителен, но за сметка на това улеснява достъпа на гостите на хотела до игрището с голф-колички или велосипеди.

Проектът за изграждането на моста над езерото всъщност е записан като "Реконструкция на част от второстепенната улична мрежа чрез изграждане на носеща конструкция на велоалея" - финансиран по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013) с пари на Европейския земеделски фонд и държавния бюджет.

На 24 април 2015 г. Община Правец е открила процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на строител по проекта, като в търга се явяват общо трима кандидати: "Джи Пи Груп" ООД, "Виа конструкт груп" ЕООД и "Евро Алианс инженеринг" АД.

Цената на поръчката на "велоалеята" е 1 072 656.86 лева без ДДС. Цялата стойност на обявената поръчка е над 1,28 млн. лева.

От документацията по обществената поръчка се вижда, че първите двама кандидати - "Джи пи груп" и "Виа конструкт груп" са получили равен максимален брой точки.

Изборът на Община Правец обаче пада върху първата фирма - "Джи Пи Груп"като "икономически най-изгодна оферта" - строителят е предложил отстъпка в цената на обществената поръчка в размер на 866 лева (без ДДС).

Всъщност, изборът на "Джи Пи Груп" не е никак случаен.

"Джи Пи Груп" ООД е фирмата-проектант на хотел "RIU Pravets Resort" през 2009 г., както и на клубната къща и голф-академията от прилежащия комплекс.

Същата компания е направила основната реконструкция на спортен комплекс "Правец" (по поръчка на общината), както и е осъществила изграждането на боулинг зала в града.

"Джи Пи Груп" е и една от фирмите от консорциума, който беше избран за строителството на част от новата отсечка на АМ "Хемус" - 23 км между Ябланица и Угърчин - за цели 300 млн. лева.

"Лукойл нефтохим Бургас", чийто генерален директор е Валентин Златев, също е сред големите клиенти на "Джи пи груп".

17:20ч. 21.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.