Ненаучно:

В годината на Огнената Маймуна заложете на червени плодове и зеленчуци

В годината на Огнената Маймуна заложете на червени плодове и зеленчуци

В годината на Огнената Маймуна, която започва на 8 февруари 2016 г., поставете фигура на маймунка в двора си. Тя ще ви носи късмет и благоденствие.
Цветът, който се свързва с тази зодия, е червен. Затова полагайте грижи за зеленчуците, които спадат към т. нар. червени храни. Това са доматите, червеният пипер, червеното цвекло, червено зеле, репички, а от билките – червен босилек и розмарин. Към тази група се причисляват ръжта и лимецът, а плодовете, от които може да очакваме добри добиви, са ябълки, ягоди, малини, вишни, сливи, диня и френско грозде.
Червените плодове и зеленчуци доставят на организма енергия, действат възбуждащо, пречистват и подобряват състава на кръвта, стимулират имунната система. Те съдържат желязо, което е необходимо на организма за образуването на червените кръвни телца.
Червеното цвекло е един от видовете, на които може да заложите, съветват специалистите. У нас се отглеждат два сорта – кръгло и цилиндрично. Засаждането на семената започва от април до юни при температура от 8 до 20 градуса по Целзий. Пониква за 15-20 дни на разстояние от 25 см на слънчево място. Прибирането на реколтата става през септември-октомври. Цилиндричното цвекло може да се засажда и по-гъсто заради специфичната му форма.
Цвеклото не изисква много грижи. В началото е необходимо по-често да се полива и да се плеви. Нуждата от торене се познава по цвета на листата, които избледняват.

12:03ч. 10.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.