:

В Мичиган инвестират в проучвания на пшеницата

В Мичиган инвестират в проучвания на пшеницата

Нов проект, целящ по-задълбочени изследвания на пшеницата разработват в Мичиган. Той е част от програма, чието начало е положено преди пет години от производители на пшеница в щата, като идеята е да се подпомогнат проучванията за повишаване на качеството на тази култура и на добивите от нея. Досега са похарчени над 1,5 млн. щатски долара за изследване на размножаването, устойчивостта на болести и борбата с плевелите по пшеницата, както и за генетични изследвания.

През следващите пет години в програмата за пшеница ще бъдат инвестирани още 700 000 щатски долара. С тях Мичиганския държавен университет ще бъде финансиран да закупи още земя, на която да се правят изследванията.

Става въпрос за 150 акра земя в град Франкенмут. В непосредствена близост до нея се намира стопанство, използвано за изследвания на боб и захарно цвекло. Идеята на местните власти е на вече закупената територия периодично да се правят опити освен с пшеница и с други култури.

Университетът също е събрал екип от експерти в областта на пшеницата. Близо 8000 земеделци, които отглеждат тази култура в 50 от 83 окръга на Мичиган, финансират програмата.

12:36ч. 05.08.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.