Министър Танева отсече::

Горските ще имат скъпи джипове

Горските ще имат скъпи джипове

Луксозните возила за по около 200 хил. лв. всеки били за ловен туризъм.

Обществените поръчка за закупуване на луксозни джипове за по около 200 хил. лв. всеки, обявени от четирите държавни горски предприятия, няма да бъдат прекратени, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти във вторник.

Тя обясни, че скъпите автомобили са за ловен туризъм, който е доходоносен за предприятията, и агровемоството се интересува само от резултатите от работата на горските стопанства, която включва и ловен туризъм с чужденци.

"Не, няма да спра поръчките. Всяко от тези предприятия е със съответните планове за работа със съответните планирани финансови резултати. Ние като принципал търсим единствено и само резултатите.

Ние търсим изсветляване на сектора, финансов резултат и мерките срещу незаконните дейности в горите. Всичко останало е въпрос на преценка на мениджмънта", каза Десислава Танева.

"Джиповете са за скъп ловен туризъм", обясни тя защо в изискванията на поръчката на държавното горско предприятия в Габрово е включено и задължително наличие на кожен салон с климатизирани седалки за предните места.

16:30ч. 08.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.