В Пазарджишко:

Готви се протест срещу еднодневните трудови договори

Готви се протест срещу еднодневните трудови договори

Земеделски производители от Пазарджишко, недоволни от въвеждането на еднодневните трудови договори, обмислят да започнат ефективни протести. Фермерите се канят да блокират магистрала „Тракия” между Пазарджик и Пловдив, съобщава БНТ.

Предстои среща, след която ще бъдат обявени и дните за протести.

Първоначално те ще започнат като митинги на централния площад в Пазарджик. Очаква се да протестират и стопани от Стрелча, Карлово и Пловдив.

В Пазарджишко недоволните от еднодневните трудови договори са над 500. Според тях процедурата води до загуба на време, пари за осигуровки, обработване на документи и внасянето им в институциите.

Недоволните земеделци казват, че са изчерпали всички други възможности. През януари тази година е проведена среща в Министерството на труда и социалната политика, но резултати от нея няма, твърдят фермерите.

През миналата година еднодневни трудови договори са били използвани от 1004 земеделски производители, според главната инспекия по труда. Те са били основно в лозарството, брането на малини и картофопроизводството. Използвани са 72 000 договора.

15:41ч. 18.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.