По света и у нас:

Градушките са най-скъпи за застрахователите

Градушките са най-скъпи за застрахователите

За последните 10 години щетите от природни катастрофи на Земята са нараснали до 182 млрд. долара.

Знаете ли че, градушките са най-скъпото катастрофично събитие за застрахователите у нас? Обяснява защо предаване на Нова телевизия.

Причината за този парадокс е, че застраховки се сключват само за автомобила, но не и за недвижимо имущество. Какви са щетите от градушките у нас и очакват ли се нови?

Едва ли има човек, който да не помни опустошителната градушка през пролетта на 2014-а година. Човек загина, други бяха ранени, а щетите възлизат на милиони.

Над 200 млн. лева са изплатили застрахователите по щети на автомобили от бедствието през 2014-та. От градушката тогава пострадаха десетки хиляди автомобили.

Сравнително малък е броят на автомобилите с щети от градушка от началото на тази година. Все още има обаче пострадали автомобили, които чакат за ремонт след бедствието преди две години.

В зависимост от региона, съществува риск за посевите и земеделските култури. Завишава се и опасността от наводнения и свлачища. В същото време обаче едва 8,9% от домакинствата у нас застраховат домовете си срещу бедствия и аварии.

А световната статистика също е обезпокояваща. За последните десет години щетите от природни катастрофи са нараснали до 182 млрд. долара.

09:46ч. 29.05.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.