Похвално:

Десет фермерски пазара функционират у нас

Десет фермерски пазара функционират у нас

Засилва се интересът на земеделските производители към сдружаване

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева заедно с кмета на Бургас Димитър Николов присъстваха на официалното откриване на фермерски пазар в морския град.

Тя бе категорична, че фермерските пазари и сдружаването на производителите са пътят, по който трябва да вървим. По думите на Танева, през последната година интересът на земеделските производители към сдружаване се увеличава, благодарение на възможностите за подкрепа на директни пазари до потребителя.

Танева уточни, че за създаването на фермерски пазари има два инструмента за подкрепа. Единият е по Програмата за развитие на селските райони, а другият е по една от мерките за пазарна подкрепа, чрез оперативни инвестиционни програми.

Тя изрази надежда, българските фермери да продължат да следват този път на развитие.

„В началото на мандата бяха регистрирани едва осем организации на производители, а към днешна дата те са 32. Имаме подадени и инвестиционни оперативни програми. Всичко това следва да доведе до много повече точки на директно предлагане на фермерска храна”, каза още министърът на земеделието и храните.

22:29ч. 04.07.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.