:

Десислава Танева: Винпромите брандираха България с хубавите си червени вина в ЕС

Десислава Танева: Винпромите брандираха България с хубавите си червени вина в ЕС

Искам да поздравя всички от сектор „Лозаро-винарство, за това, че брандират страната ни на Европейския пазар с хубавите червени вина. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която откри конференция, организирана от Институтът за стратегии и анализи (ИСА), на тема „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, в зала „Вихрен“ в „Интер експо център”.

"Искам да поздравя всички оператори в сектора за добрата работа и резултати за това, че брандират страната ни на Европейския пазар като страна с едно от най -хубавите червени вина", заяви тя. "Вашата програма се прилага много успешно, която в последните години, както Програмата за развитие на селските райони, е недостатъчна като бюджет да удовлетвори всички изисквания", уточни министър Танева.

Тя заяви, че е имало много дебати с бранша, като поздрави Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, за търпението в многобройните преговори с Министерство на земеделието и храните. "Мисля, че вече постигнахме консенсус за прилагането на винарската програма. Тя ще бъде приета по начин, по който ще е много по-принципно, ясно Разпределение на средствата", поясни тя. "Въвеждаме рамки и критерии на класиране на проектите, нещо което липсваше в последния прием", добави тя.
На пресконференцията участват инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Радослав Радев председател на Националната лозаро-винарска камара, представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. В дискусията ще вземат участие и представители на фирми-производители на грозде и вино.

12:41ч. 13.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.