Фонд "Земеделие" обяви:

Директните плащания - от края на януари

Директните плащания - от края на януари

В края на януари ще стартират директните плащания за обработваемите земеделски земи, съобщи фонд "Земеделие".

Съгласно европейското законодателство плащанията за съответната кампания се извършват максимум на два транша, уточняват от фонда. С оглед на това, плащането по СЕПП през януари ще се извърши преди да е минала процедурата по разрешаване на двойно декларираните площи. Изчисленията ще бъдат направени по предварителен слой „Площи, допустими за подпомагане”, а финалната оторизация ще се извърши на база разрешени застъпвания и окончателен слой „Площи, допустими за подпомагане”.

В началото на февруари ще започнат плащания по мярка 10 - "Агроекология и климат", мярка 11 - "Биологично земеделие" и мярка 13 - "Плащания за райони с природни или други специфични ограничения" (необлагодетелствани райони).

По Схемата за обвързано подпомагане за протеинови култури субсидиите ще тръгнат към земеделските стопани в началото на март. Подпомагането по Схемата за преразпределително плащане е предвидено за началото на април.

Превеждането на средствата по схемата за зелени директни плащания се очаква да започне през май 2016 г. Този срок се налага поради факта, че зелените изисквания са изцяло нов елемент във всички държави-членки, а и към момента в Европейската комисия все още дискутират възможностите за опростяването им, уточняват от фонда.

Всички индикативни ставки са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“. Окончателните ставки по схемите ще станат ясни след приключването на необходимите административни проверки, непосредствено преди извършване на плащането по съответните схеми, допълват от фонда.

 

ВИЖ КАКВИ ЩЕ СА СУМИТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ

ставки-директно подпомагане

11:26ч. 27.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.