Обещано:

Договорираните количества тютюн ще бъдат изкупени

Договорираните количества тютюн ще бъдат изкупени

Срокове не са уточнени, кампанията зависи от метеорологичните условия.

Договорираните количества тютюн ще бъдат изкупени. Това стана ясно на среща, която се проведе между заместник-министър Цветан Димитров и фирмите-изкупвачи на тютюн, инициирана от Министерството на земеделието и храните.

Търговците не се ангажираха с конкретни срокове, защото кампанията пряко зависи от метеорологичните условия.

Двете страни се обединиха около твърдението, че само с висококачествена продукция може да се търсят нови пазари и конкурентни цени.

На срещата бяха обсъдени и предстоящите изменения в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които предстои да бъдат обсъдени в Комисията по земеделие през следващата седмица.

Целта е да бъде въведен регистър на търговските фирми, които се занимават с изкупуване на тютюн, както и на лицата, произвеждащи тютюн.

В регистъра на производителите ще се регистрират и договорите за изкупуване, гарант, че този процес ще бъде реализиран, но при конкретни условия постигнати като договореност между страните.

Ще бъде акцентирано върху минималните изисквания към качеството на тютюна, както и по отношение на добрите производствени практики, като условие за постигане по-голямо качество на произвеждания у нас тютюн и конкурентната му цена.

 

23:39ч. 15.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.