:

Промени в БАБХ - Доц. д-р Тодорка Янковска е новият зам.-изпълнителен директор

Промени в БАБХ - Доц. д-р Тодорка Янковска е новият зам.-изпълнителен директор

Д-р Тенчо Тенев е освободен от длъжността поради "лоша финансова дисциплина" в агенцията.

Д-р Тенчо Тенев е освободен от длъжността заместник изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, поради несправяне с финансовата дисциплина, съобщиха от контролния орган, без да дават повече подробности..

Миналия месец Сметната палата излезе с доклад, според който агенцията за безопасност на храните не е осигурена с достатъчно финансови средства, а от 2010 г. досега не е изградила единни правила за работата си.

Това поставя служителите й на сериозен корупционен натиск, докато гражданите са подложени на риск на пазара да попаднат опасни храни, са заключенията на Сметната палата за дейността на институцията между 2011 и 2014 г.

Новият заместник изпълнителен директор на БАБХ е доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова.

От 2012 година тя е директор на Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към БАБХ. През 2011 година е изпълнителен директор на Асоциация на месопреработвателите в България.

От 1992 до 2011 година работи в Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към НВМС от експерт до началник отдел.

Миналата година в БАБХ също имаше сериозни промени - през май бе сменен изпълнителния директор, а през ноември един от заместниците.

20:21ч. 10.02.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.