Пореден опит:

Животновъди в преговори за размразяване на средствата за агроекология и биоземеделие

Животновъди в преговори за размразяване на средствата за агроекология и биоземеделие

Националното сдружение „Обединени български животновъди“ е в активни разговори с Министерството на земеделието и храните и парламентарната комисия по земеделия за размразяване на средствата по две от спрените мерки – агробиология и биоземеделие.

„Вчера имахме среща с новия министър Румен Порожанов, в контакт сме и с Десислава Танева, която оглави парламентарната  земеделска комисия. Получихме уверения, че проблемът ще бъде решен“, каза членът на  Управителния съвет на „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. Според него няма причина за налагане на подобни рестрикции.  

Мeрки 10 и 11 „Биологично земеделие“ и „Агроекология и климат“, от  Програмата за развитие на селските райони бяха спрени от земеделския министър в служебния кабинет Христо Бозуков. Обяснението беше, че парите са изхарчени, тъй като 65 млн. лв. са отишли за зърнопроизводителите, в чийто ниви гнездят защитени видове зимуващи гъски.

Според  животновъдите подобни твърдения звучат несериозно, тъй като имало вариант да се прехвърлят средства от други пера.

Затова се надяваме плащанията да бъдат възстановени, заяви Бойко Синапов.

 

21:34ч. 11.05.2017г.

Вие може да оставите първия коментар.