Заради ниски цени:

Животновъди планират протест на 24 март

Животновъди планират протест на 24 март

Млекопроизводители планират протест на 24 март. Фермерите са решили това на събрание в Стара Загора, съобщи Investor.bg, като се позовава на Михаил Михайлов, председател на Националния съюз на говедовъдите в България.

Те настояват за среща с министър-председателя Бойко Борисов и за завишен контрол върху вноса на млечни продукти, уточнява сайта.

От бранша се оплакват от нелоялна конкуренция – внос на евтини сирена от страните, които изнасяха големи количества за Русия. Според фермерите тези сирена се преопаковат в България и се представят за местно производство. В същото време в условията на отпаднала квотна система страните с развито интензивно животновъдство конкурират сериозно местните млечни ферми.

Михаил Михайлов уточни, че на срещата в Стара Загора са присъствали говедовъди от цялата страна, включително Враца, Русе, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Габрово.

„Хората са притеснени от ниските цени на млякото, които са такива над година“, каза Михайлов пред сайта. На срещата животновъдите са повдигнали въпроса институциите да направят проверка има ли картел при млекопреработвателите, но към момента организациите им не са внесли сигнал в КЗК, заяви Михаил Михайлов.

19:48ч. 07.03.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.