Солидарност:

Животновъди подкрепят акцията на превозвачи по границите с Гърция

Животновъди подкрепят акцията на превозвачи по границите с Гърция

 Български животновъди изразяват пълна подкрепа на действията, предприети от превозвачите у нас, в отговор на блокадите на ГКПП от страна на гръцки фермери.

Това става ясно от декларация, изпратена до агенция „Фокус“ от Велин Мицев, председател на Сдружение на животновъдите от Югозападна България „Сандански - 2005" и на Областен консултативен съвет по животновъдство – Благоевград.

„В качеството ми на председател на Сдружение на животновъдите от Югозападна България „Сандански - 2005" и на Областен консултативен съвет по животновъдство - Благоевград, бих искал да изразя нашата безрезервна подкрепа, свързана с предприетите действия от страна на българските автомобилни превозвачи.

Ние, като представители на животновъдния бранш в Югозападна България, спазваме разпоредбите на европейското законодателство в т. ч. и на основния принцип, свързан с осигуряване на свободно движение на хора и стоки в рамките на ЕС.

Към настоящия момент същият е възпрепятстван от гръцките фермери, което затрудни и постави в безизходица всички превозвачи, ползващи тази дестинация, а т.ч. и българските. Разбираме проблемите на гръцките фермери, поради което от българска страна бе проявена толерантност, която не бе оценена.

Въпреки това, считаме, че правилата в рамките на ЕС са за всички и трябва да се спазват”, се посочва в декларацията.

Снимка Нова ТВ

13:10ч. 19.02.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.