:

Закриха кланица заради нехуманно отношение към животните  

Закриха кланица заради нехуманно отношение към животните   

 

Обаче във Франция, в българските кланици всичко си е наред, предполага се...

Властите в южния френски град Алес, департамент Гард, обявиха, че закриват местна кланица, след като в интернет бе публикуван видеоклип със сцени на жестоко отношение към животни, изпратени за клане.

Прокуратурата е поискала разследване на случая, съобщи Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Скандалът избухна, след като в сряда обществената организация за защита на животните L214 публикува в интернет кадри, заснети със скрита камера в кланицата в Алес. На тях се вижда как окървавени овце и крави показват явни признаци на живот и се борят за оцеляване.

Заповедта за временно затваряне на градската кланицата бе издадена още същия ден от кмета на Алес Макс Рустан. Назначена е вътрешна проверка. Ако се потвърдят тези практики, може да се стигне и до окончателното затваряне на кланицата, предупреди кметът.

По повод скандала в кланицата в Алес се произнесе и известната френска актриса и защитник на правата на животните Бриджит Бардо.

"Това е само видимата част на ужасяващите убийства на милиони животни, които се извършват всекидневно при пълното безразличие на политическите партии", каза тя.

Според Бърдо, главните виновници за нехуманното отношение към животните са държавата и Министерството на земеделието.

22:13ч. 16.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.