:

Запалиха борова гора край Смолян. Общината обяви бедствено положение

Запалиха борова гора край Смолян. Общината обяви бедствено положение

В района има и няколко бензиностанции

Голям пожар е избухнал край град Смолян -  горят няколко хектара борова гора. Още не е ясна причината откъде е тръгнал пожарът, но се предполага, че е след човешка намеса или човешка небрежност, обясни заместник-областния управител на Смолян Адриан Петров.

Опасността, която идва от този пожар е, че е съвсем близо до подстанцията, която захранва половината град. В този район има и няколко бензиностанции и няколко малки населени места, като Писаница и Хасовица, които са в близост до пожара.
Гори на територия по-голяма от няколко хектара, а до там достъпът е затруднен,  затова ние сме поискали помощ от Националната служба "Противопожарна и аварийна безопасност" за изпращане на хеликоптери,  допълни още Петров, който поясни, че са били активирани всички служители на Областната дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност", както и доброволците към община Смолян.

Общината дори обяви бедствено положение. Надявам се до час-два да има малко по-добри новини, подчерта заместник-областният управител на Смолян.

16:47ч. 12.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.