От 7 януари:

Започва строежът на китайски фуражен завод в Добрич

Започва строежът на китайски фуражен завод в Добрич

Ще изнася около 300 хил. тона концентриран фураж в Китай годишно.

Българско-китайско дружество започва инвестиционен проект в Добрич с първа копка на фуражен завод на 7 януари, предаде БТА.

Базата, за която е отреден терен, ще бъде изградена в западната промишлена зона на града, съобщиха от управата на "България Тианшинонг Фийд Ко." ООД.

Община Добрич вече връчи първия сертификат за инвестиция - клас "В", на българско-китайското дружество, което след цялостната реализация на проекта ще изнася около 300 хил. тона концентриран фураж в Китай годишно. Продукцията за животновъдни ферми ще бъде произвеждана по китайски рецептури.

В завода първоначално ще бъдат инвестирани 5 млн. лева. Предвижда се след въвеждането в експлоатация базата да работи на четири смени на непрекъсваем режим. Дневният капацитет на произведения фураж ще бъде 500 тона - годишно 150 хил. т.

Очаква се земеделска продукция да се изкупува не само от Добричка област - най-големият производител в страната на зърно, а и от районите на Варна, Русе, Силистра, Шумен.

На втори етап са планирани инвестиции в размер от малко над 10 млн. евро, от които 4,3 млн. евро в недвижими активи и оборотни средства от 5,8 млн. евро. Планира се дневният капацитет да се удвои и да се изгради складова вместимост около 50 хил. тона.

След тези два етапа заводът ще има годишен капацитет над 300 хил. т.

15:26ч. 29.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.