Експедитивно:

Защо бе освободен шеф в Държавен фонд "Земеделие"

Защо бе освободен шеф в Държавен фонд

Официалните мотиви са, че разследване установило пропуски при подаването на задължителните декларации.

Освободеният е Янаки Червеняков, началник-сектор „Прилагане на мерки за развитие на икономиката в селските райони и горското стопанство” към ДФ „Земеделие“.

Мотивите са, че това става във връзка с извършено разследване, установило пропуски при подаването на задължителните декларации от държавните служители.

Сайтът Биволъ твърди, че негов екип е проучил материалния стандарт на Червеняков, наречен „дясната ръка на изпълнителния директор на фонда Румен Порожанов".

Той е започнал работа във фонда преди около 10 години. В различните етапи на кариерата си е заемал различни постове в ДФЗ от редови експерт до директор на дирекция. Кара лъскави лимузини и джипове и живее в луксозен комплекс в полите на Витоша, от затворен тип. Стандарт, който няма как да бъде постигнат със заплата на държавен чиновник.

Колеги на Червеняков директно свързват благосъстоянието му с прекия достъп до усвояване на европроекти. Според тях във фонда не е прието да се говори по тези въпроси.

Кариера

Янаки Червеняков e роден на 3 август 1977 г. в Габрово. Завършва през 1996 г. Първа английска гимназия в София. През 2001 г. става бакалавър по икономика от Габровския технически университет, а през 2006 г. – магистър по икономика на търговията.

От 2006 г. работи като експерт в ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция. През ноември 2011 г. е назначен на длъжност началник-сектор „Прилагане на мерки за развитие на икономиката в селските райони и горското стопанство” в структурата.

Участва активно при разработването на всички нормативни актове, свързани с прилагането на общинските и горските мерки по ПРСР 2007-2013 г.

Снимка в. "Строител"

00:44ч. 05.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.