Загадка:

Защо тази ферма е насред магистрала

Защо тази ферма е насред магистрала

Всеки, който е виждал снимката, се е чудел на странната ферма, кацнала между две платна на магистрала. Дали земеделският производител се е заинатил да продаде имота си или причината за съществуването й е друга?

Наскоро документален филм разкри защо двойката, собственик на Stott Hall Farm, намираща се западно от Хъдърсфийлд, в Западен Йоркшир, живее по средата на магистрала M62.

Фермерът Кен Уайлд отказва да продаде земята, която баща му купува през 1934 г., когато са одобрени плановете за магистралата. Двойката участва в масовите протести на земеделски производители срещу магистралата, която преминава през обработваема земя. Уайлд обаче имат късмет – земята им, с площ от 15 декара, е прекалено стръмна, заради което изграждането на магистрални платна на нея е невъзможно.

Оставайки на това място обаче, фермерите се сблъскват с много проблеми. Достъпът им до инфраструктура е значително затруднен. Освен това те често стават свидетели на жестоки катастрофи. А поддържането на чистота в къщата, особено борбата с прахта, е практически невъзможно.

През 2004 г. Кен Уайлд умира, а фермата е купена от Пол Торп и съпругата му Джил. Днес те живеят в нея, въпреки прахта и шума, който ги заобикаля.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Razgadaha-tajnata-na-fermata,-namirashta-se-v-sredata-na-magistrala/nid-151784.html

 

23:11ч. 12.06.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.