:

Френският институт кани на дискусия: За още по-зелени селски райони

Френският институт кани на дискусия: За още по-зелени селски райони

На 23 ноември от 9 ч. в зала „Славейков” на Френския институт в столицата ще се проведе конференция по темите "Зеленият туризъм – инструмент за валоризиране на местното природно и културно наследство" и " "Териториалната идентичност на местното ноу-хау като носители на устойчивото местно развитие".

Предвидени са и дебати по темите "Какви възможности за напредък за устойчивия туризъм има в България" и "Как да променим взаимоотношенията производители-потребители, да създадем нови работни места и да валоризираме местното ноу-хау в България и в международен план".

На конференцията ще бъдат представени провежданите в България политики, по-специално стартирането на новия програмен период на европейските фондове 2014-2020 г. и на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Предвидено е своите идеи и опит да споделят повече от 10 представители от Франция и България – президент на най-новия френски природен парк, производител на люти чушки от Страната на баските, френски съветник в министерство на земеделието в София, директори на отдели в министерството на туризма и на земеделието, ръководител на местна инициативна група и управител във ферма и къща за гости.

Събитието е част от поредицата кръгли маси и конференции, организирани от френското посолство и Френския институт по повод световният форум за климатичните промени в Париж (COP21-СМР11) от 30 ноември до 11 декември.

Вижте програмата на кръглата маса

 

22:01ч. 21.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.