За пример:

Земеделец от Добрич декларира близо 4 милиона лева доход

Земеделец от Добрич декларира близо 4 милиона лева доход

Остават 3 дни, в които физическите лица могат да подадат годишните си декларации по електронен път и да ползват 5% отстъпка от данъка за довнасяне.

Земеделски стопанин декларира 3 980 000 лева - най-големия обявен досега доход от физическо лице в данъчната кампания, похвалиха се от НАП-Добрич, цитирани от сайта dobrichonline.com.

До днес в местния офис на НАП в Добрич са  подадени 4457 декларации, като 1621 от тях са подадени с ПИК или електронен подпис. Всяка трета декларация се подава по електронен път.

От НАП напомнят, че 31 март e крайният срок за фирмите да подадат  декларацията за облагане с корпоративни данъци. 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.) ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис.

7 406 годишни декларации за облагане с корпоративен данък са постъпили в офиса на НАП-Добрич до 28 март. Чрез интернет са подадени 5131 корпоративни декларации, което представлява над 69% от общо подадените декларации.

Най-голямата декларирана печалба до момента е от фирма, търгуваща с машини за селското стопанство и оборудване за тях, в размер на над 2 млн. лева, като търговецът е внесъл в бюджета дължимия данък от 209 хил. лева.

17:02ч. 29.03.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.