В изцяло нов Закон за храните::

Земеделието за първи път въвежда правила за онлайн търговия

Земеделието за първи път въвежда правила за онлайн търговия

В изцяло нов Закона за храните за първи път ще бъдат въведени правила, с които да се регламентира онлайн търговията на земеделски суровини и храни.

"За да може дадено лице да търгува онлайн, то трябва да има регистриран обект за търговия с даден вид стоки, да има и съответните превозни средства, като хладилни возила и други", разясни промените министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Министърът посочи, че новият закон се изработва в непрекъснат диалог с всички браншови организации от хранително-вкусовата индустрия. 

Ще се проверя дали онлайн търговците имат система на работа, която да гарантира безопасността на потребителите. За първи път в новия закон за храните ще бъдат включени и изисквания към транспортните средства за месо, мляко, хляб и т.н. В момента производителят и продавачът подлежат на контрол, но не и начинът, по който стоката се доставя. 

Промените няма да ограничават прекупвачите в онлайн търговията. Посочено е, че всеки обект, който иска да продава и по интернет, ще бъде вкаран в регистър, проверен и само тогава ще получи разрешение.

10:57ч. 17.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.