Тихомълком::

Избрали одитор за европарите в земеделието

Избрали одитор за европарите в земеделието

Със задачата ще трябва да се справи компанията "Грант Торнтон".

Тихомълком Минстерство на земеделието и храните е избрало одитор за разплатените европари в земеделието във времето от октомври 2014 до октомври 2015-а година. Със задачата ще трябва да се справи компанията "Грант Торнтон" - това става ясно от изказване на земеделския министър Десислава Танева в парламента в края на миналата седмица в отговор на въпрос на депутата от БСП Светла Бъчварова.

"Към днешна дата има сключен договор за сертифициращ орган. Той е в сила и този орган е започнал да изпълнява своите задължения. Договорът е сключен след провеждане на втората процедура, след отмяна на първата, за която проф. Бъчварова спомена. И първата и втората процедура по директното договаряне бяха поканени всички участници, които участваха и в първата. Нормално е да има обжалване.

Процедурата беше открита и в нея участваха всички, които са преценили, че имат възможност да извършат тази услуга. Това, че постигнатата цена е значително по-ниска от миналогодишната и в два пъти по-ниска от тази, която България е имала преди няколко години, говори за една открита конкуренция. Нормално е всяка една от страните, която не е дала най-добрите условия и не е класирана да обжалва, ние не можем да влияем на този процес.

Важното е, че в момента няма риск за каквито и да било средства, понеже има сключен договор , който вече се изпълнява", каза министър Десислава Танева.

До преди седмица под риск бяха над 1 млрд. лв., изплатени от фонд "Земеделие" без одитор. 

10:29ч. 07.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.