:

Извънредната помощ за ферми с до 200 крави

Извънредната помощ за ферми с до 200 крави
"Малките и средни стопанства ще бъдат подкрепени като най-уязвими от кризата в млечния сектор. Стопани, отглеждащи до 200 млекодайни крави или биволи, ще бъдат подпомагани за преодоляване на последиците от кризата на пазара на мляко в Европейския съюз”. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Аграрния Университет – Пловдив. Както AgroLife писа по-рано днес средствата ще бъдат разпределени по 4 схеми, по които животновъдите ще получат над 6 млн. евро. Парите ще се предведат до края на годината.
„Както държавните помощи по различни мерки, които Министерство на земеделието приложи през годината, така и този пакет е насочен към подкрепа на малките и средните стопанства“, каза още министър Танева. 
Десислава Танева допълни, че в момента се прави анализ на Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, по която има останали проекти без подадени заявления за окончателно плащане. По думите й, ако до края на месец ноември тези проекти бъдат завършени, би могло да се допусне изключение и те да бъдат отчетени, за да не бъдат загубени средствата по тях. „Очакваме над 92% усвояемост по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., което е един много добър показател за първи програмен период на страна-членка,“ каза още Десислава Танева.
16:39ч. 29.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.