Какво ни казват древните науки :

Изсъхналите растения нямат място в градината

Изсъхналите растения нямат място в градината

 

Внезапното изсъхване на едно дърво или храст трябва да ни накара да се замислим, защото то никога не е случайно. Според древното учение фън шуй каквито и външни причини да търсим като вирусни заболявания, акари, суша или прекалена влага, винаги има някаква дълбока причина за неочакваната смърт на някой от дългогодишните обитатели на градината.

Обикновено това говори за застой в дадена сфера или в живота на собствениците. Сухите дървета и храсти нямат повече място в двора. Те задължително трябва да бъдат отрязани или изкоренени, а не да се кичат с фенери и саксии.

Фън шуй ни учи как да подредим градината си така, че в нея да се чувстваме бодри, жизнени и в хармония с околния свят. Няма рецепта за хубава градина – тя може да бъде прекрасна по хиляди различни начини, стига да е спазен балансът между лехите с цветя и тревни площи, между  слънчевите и сенчести места, между  широколистните и иглолистните дървета и храсти.

Смята се, че вечно зелените иглолистни видове носят здраве, дълголетие и стабилност, а широколистните – промяна и движение. Растения са източник на енергия, затова трябва да се грижим за доброто им състояние чрез редовно торене, подкастряне и пръскане.

Да припомним и какво казва Учителят Петър Дънов за връзката между човека и градината му.

„Когато някой се поквари, когато не е в добро разположение на духа, плодовете започват да страдат. Обратно - ако влагаме добри мисли и чувства, природата ще ни се усмихне. А какво значи природата да се усмихне? Ще има слънце, дъждът ще дойде точно навреме и дърветата ще цъфнат и ще дадат такъв плод, какъвто не са давали. С други думи трудът ни ще бъде благословен, затова не ходете начумерени в градината си, не се карайте и не вдигайте врява и ще се радвате на добри резултати в работата“.

 

07:13ч. 11.07.2017г.

Вие може да оставите първия коментар.