Оригинално:

Инж. Тони Кръстев: Превозваш незаконно дърва, вземат ти книжката

Инж. Тони Кръстев: Превозваш незаконно дърва, вземат ти книжката

Горските инспектори вече са обсъдили предложението си с МВР и са получили „зелена светлина“.

Ще отнемат шофьорската книжка, ако хванат водач да превозва незаконно отсечени дърва. Такава промяна готвят от Изпълнителната агенция по горите, съобщи на пресконференция за промените в Закона за горите директорът инж. Тони Кръстев.

Новите мерки ще станат факт, когато депутатите одобрят промените в Закона за горите. Това е един от начините да се пресече изсичането на гората у нас, убеден е Тони Кръстев.

“Предложението, съгласувано с Национална дирекция “Полиция“, е, когато има нарушение на Закона за горите и Закона за лова, извършено с превозно средство, освен глобата, отнемане на превозното средство евентуално, да има и отнемане на правото за управление на МПС за срок от 6 месеца до 1 година“, разказа повече за идеята директорът.

Над 500 са системните нарушители по горите в цялата страна, отчетоха още от Изпълнителната агенция по горите. От началото на годината до края на миналия месец инспекторите са хванали 80 камиона с незаконно изсечени дървета.

Конкретните примери, заради които се предлага тази мярка са много. „Хващаме например един нарушител с едно превозно средство сутринта, на обяд го хващаме с друго превозно средство, защото сме му конфискували първото“, даде пример Тони Кръстев.

Промяната ще залегне освен в Закона за горите и Закона за лова и в Закона за движение на пътищата.

Следващата сряда предложението ще бъде гласувано на второ четене в Комисията по земеделие в Народното събрание, съобщи Агенция "Фокус". 

00:27ч. 08.06.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.