Съвет от специалиста:

Как да изберем козунак на Великден

Как да изберем козунак на Великден

Голям обем, но леко тегло, карамелена коричка, етикет с посочен производител, съдържание и срок на годност - изберете българското!

Когато избираме козунак, важно е да четем съдържанието на етикета. Това каза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, пред радио „Фокус“.

За да купим обредния хляб на Великден – козунака, трябва да имаме няколко много изпълними познания. Първо, насочете се към българското, изберете и купете българското.

Второ, задължително имайте предвид, че вкусният и истински козунак има голям обем, но леко тегло. Той има структура на конци, козуначни конци, които вкусвайки ги, се разтварят в устата с усещането за хапване на захарен памук. Тази структура личи още с вглеждане с поглед на козунака.

Трето, карамелената коричка, която има козунакът, е една от гаранциите, че той е произведен със захар, защото само захарта може да придаде този карамелен блясък.

Четвърто и много важно, четете съдържанието на козунака т.е. изберете продукция, която е опакована, на която има посочен производител, има съдържание. Притесняваме се, че сивият сектор не опакова своите изделия, обикновено се опитва да ги продаде през нерегламентирани малки търговски обекти, така че да изглеждат като току-що приготвени.

Козунакът като изделие не крие риск за вашето здраве, но понеже е изделие и хляб, който даряваме, освен че го вкусваме, е добре да бъде качествен. И нека са светли празниците!

14:34ч. 29.04.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.