:

"Братя хлебари": Кои са основните проблеми на хлебопроизводителите?

Традиции и иновации в сектора в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Голяма част от проблемите, които срещаме, включително с намирането на качествена пшеница,  са разкъсаните връзки между отделните пазарни участници в общата икономическа среда.

В развитите държави, където този процес протича по естествен път, има изградени междусекторни връзки, които позволяват по-добро взаимодействие – т.нар. клъстери.

Това коментира Магърдич Хулиан от "Братя хлебари" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Стартъпът е ориентиран в производството на хляб с използването на по-стари сортове брашна, разработвани миналия век, и с естествена ферментация.

"Това е подход, който отнема много дълго време, понякога хлябът се прави 3 денонощия, но като продукт е коренно различен и клиентите правят разликата", заяви Пресиян Петров.

По думите му в момента бизнесът среща трудности с намирането на подходяща пшеница, тъй като тази, която се отглежда, отговаря само на нуждите на хлебопроизводителите от голям мащаб. Другият проблем е липсата на добре подготвени кадри.

"Като цяло българинът е консервативен потребител, той трудно се доверява на нещо ново и непознато. Ние искаме да дадем алтернативата и той да прецени какво точно му харесва", каза още Магърдич Хулиан.

Вижте целия разговор във видеотоhttp://www.bloombergtv.bg/video/magardich-hulian-i-presiyan-petrov-za-hleboproizvodstvoto

 

 

 

 

 

21:26ч. 07.10.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.