Проект:

Комбайни и тежки трактори на пътя - само денем и с двоен ескорт

Комбайни и тежки трактори на пътя - само денем и с двоен ескорт

Движението на извънгабаритна селскостопанска техника по републиканските пътище ще е разрешено само в светлата част от денонощието. Машините трябва да бъдат ескортирани от два автомобила - отпред и отзад техниката.

Това предвижда проект за изменение на Наредба №11 за движение на извънгабаритна селскостопанска техника, съобщи пред Радио „Фокус” – Пловдив Светослав Русалов, регионален председател в Пловдив и член на Управителния съвет на Асоциацията на зърнопроизводителите.

По думите му, в проекта е предвидено движението на селскостопанската техника по републиканската пътна мрежа да става срещу годишна такса.

„Ще имаме ограничение да не се движим по тъмната част на денонощието. Притеснението е, че ще се изисква от нас да има два автомобила, които да придружават селскостопанската техника отпред и отзад. Това ще доведе до увеличаване на превозните средства по републиканската пътна мрежа. Те се движат бавно, до 25 км/ч, и съответно ще се увеличи потенциалната възможност за пътнотранспортни произшествия”, обясни Русалов.

Той посочи, че от Управителния съвет на Асоциацията на зърнопроизводителите ще поискат работна среща, на която да изложат възгледите си и да отстояват своята позиция.

17:31ч. 01.02.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.