За 19-ти път:

Конгрес на Винената партия в Симитли

Конгрес на Винената партия в Симитли

В организацията членуват над 1000 винопроизводители, 40 на сто жени.

Винената партия проведе своя 19-и редовен конгрес на 19 декември от 19 часа в Симитли.

Под девиза "Чрез виното да забравим злото" винените съпартийци се събраха на поредната среща, за осветят младите вина, да определят най-добрите вина и да приемат нови членове.

Традиционно празненството започва с химна на партията, последван от освещаване на младите вина, реколта 2015.

Във винената партия членуват над 1000 винопроизводители, като около 40 % са жени. На празничния конгрес не липсват ценители на божествения елексир от цяла България, та чак и извън пределите на страната.

"Имаме и гости от Одрин, Одринска Тракия, те също са наши колеги-производители на вино", каза Иван Иванов от Любимец. "Не са ли прави с любов с интерес, с желание, значи няма да стане хубаво".

"Важното е с мерак да се прави виното, когато то се прави с мерак и се пие с мерак, тогава всичко е нормално", каза Иван Лулейски, председател на Винената партия.

Виненият партиен форум продължи с дегустация най-добро бяло и червено вино, розе и пелин от новата реколта. И както подобава на божествения елексир, вечерта продължи с много вино, музика и танци.

Вече се мисли и за отбелязването на 20-годишнината на Винената партия и за 20-ия юбилеен конгрес догодина, съобщи нейният председател за БТА.

По поръка на партийното ръководство е купен един тон грозде мерло с 27 процента захарност. То вече отлежава за вино и най-вероятно през януари ще бъде отточено и запечатано в бутилки за специална юбилейна колекция на Винената партия.

Те ще носят етикет с нейната емблема и ще са готови за юбилейния партиен форум през декември 2016.

21:03ч. 20.12.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.