МЗХ покани три адвокатски дружества:

Консултанти ще пишат Кодекса за поземлените отношения

Консултанти ще пишат Кодекса за поземлените отношения

 

Кодексът за земята, който трябва да обедини разпокъсаното законодателство за ползване на нивите, ще бъде написан от консултанти. Това става ясно от обявена от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) обществена поръчка.

Кодексът за поземлените отношения е необходим, тъй като сега правната уредба на поземлените отношения е фрагментарна, съдържа вътрешни противоречия и често регулира един институт в няколко нормативни акта (използвайки различен подход).

Новият документ трябва да е единен нормативен акт -  модерна правна рамка за адекватното прилагане на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), които пряко засягат собствениците на ниви и арендаторите, заявява агроминистерството. 

Работата по Кодекса ще струва 400 хил. лв. без ДДС.

Процедурата е пряко договаряне. МЗХ кани за участие три адвокатски дружества: "Георгиев, Тодоров и Ко", “ Токушев и съдружници" и "Велчев и Ко".

В мотивите се казва само, че процедурата е допустима, тъй като по закон може да се приложи за търгове на стойност от 70 хил. лв. без ДДС до 500 хил. лв. без ДДС.

Кодексът на земята трябва да обедини разпокъсаното законодателство за ползване на нивите. Той е от голямо значение, тъй като сегашната правна уредба на поземлените отношения е фрагментарна, съдържа вътрешни противоречия и често регулира един институт в няколко нормативни акта (използвайки различен подход).

Новият документ трябва да е единен нормативен акт, с модерна правна рамка за адекватното прилагане на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), която пряко засяга собствениците на ниви и арендаторите.

Обществената поръчка ще спечели дружеството дало най-ниска цена. Срокът за изпълнение на поръчката е 180 дни - до 15 ноемlри 2016.

Техническа спецификация за Кодекса на поземлените отношения

Решение за откриване процедура за обществена поръчка - Кодекса на поземлените отношения

 

 

21:44ч. 11.08.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.