Цената на риска:

Конфискуваха над 3 тона пилешко в нелегален цех, глобата е 5 000 лева.

Конфискуваха над 3 тона пилешко в нелегален цех, глобата е 5 000 лева.

Над 3 тона без документи за произход ще бъдат унищожени, глобата е само 5000 лева.

Инспектори от агенцията по храните и полицаи откриха нелегална транжорна във Варна. Точно в момента на проверката незаконният обект приемал суровина за обработка. Транжорната е работила без регистрация по Закона за храните, съобщи Канал 3.

При инспекцията са открити над 3 тона храни и суровини без етикети и документи за произход, в това число 2280 килограма замразени пилешки заготовки и разфасовки, 150 килограма овкусени пилешки крила, над 215 килограма овкусено и замразено пилешко месо за дюнери.

Храните са били в пластмасови бидони, кофи, касетки и кашони. При проверката си инспекторите са открили в обекта още 230 килограма пресни картофи, 6 килограма замразен печен пипер и 260 килограма пиперена паста.

Цехът е затворен. За констатираните нарушения е съставен акт, като законът предвижда 5000 лева глоба. Храните и суровините без документи за произход са иззети и ще бъдат унищожени.

От Българската агенция по безопасност на храните поясняват, че получените в момента на проверката 1 тон пилешки заготовки са от регламентиран доставчик и са годни за консумация. Те са съхранявани в хладилна камера, така че ще бъдат дарени на социални заведения в града. 

 

17:35ч. 20.02.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.