Промоция:

Купуваш хляб, подаряват ти мляко, фирмата глобена

Купуваш хляб, подаряват ти мляко, фирмата глобена

 

КЗК постанови:- даването към основния продукт на втори такъв като подарък, представлява нерегламентирана добавка.

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от 27 910 лева на "Рафтис – милк" ЕООД, което е 1 на сто от нетните приходи от продажби на компанията за финансовата 2014 г.

Антимонополното ведомство установило по безспорен начин, че в периода 25 май-20 юли 2015 г. фирмата организира и провежда промоция под надслов "При покупка на един хляб Рафтис 650 гр. всеки клиент получава "подарък" краве кисело мляко Рафтис".

В случая даването към основния продукт на втори такъв, под формата на "подарък", представлява нерегламентирана от Закона за защита на конкуренцията добавка.

Даването на добавки по принцип е обичайна практика в търговския оборот и един от основните методи за реклама, се посочва в съобщението на комисията. Уточнява се обаче, че конкретният случай не попада в кръга на разрешените от закона.

Неподлежащите на санкция са рекламни предмети с незначителна стойност, предмети или услуги, които според търговската практика са принадлежност към продаваната стока или извършваната услуга, стоки като отбив при продажба в по-големи количества.

23:10ч. 26.02.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.