:

Кучета, бъдете нащрек! Зоополицията приближава

Кучета, бъдете нащрек! Зоополицията приближава

Ще бъде изготвена Национална програма за овладяване на популацията от безстопанствени кучета. Това обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на кръглата маса „Бъдещето на зоополицията в България”.

„Предприехме законодателна инициатива и очакваме Народното събрание да приеме предложените от нас промени в Закона за защита на животните. След приемането му ще бъде изготвена националната програма“, поясни Танева. Тя заяви, че всички норми, които се прилагат в тази сфера следва да гарантират безопасния начин на живот на всички.

Министърът на земеделието бе категорична, че е осъзната необходимостта от създаване на зоополиция и има постигнат консенсус. „Необходимо е създаването на зоополиция в България, която ще е част от инструментите, с които ще се изпълни Законът за защита на животните“, посочи Танева и приветства инициативата на евродепутата от ЕНП Емил Радев. Според нея липсата на ефективно работещи програми за овладяване на безстопанствените кучета и ниската ефективност на мерките, които местните власти вземат, са сред причините в България да бъде създадена зоополиция по-рано, отколкото в останалите страни-членки.

13:03ч. 02.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.