И това се случва:

Ловец стреля по лисица, улучва себе си

Ловец стреля по лисица, улучва себе си

Става жертва на собствените си патрони: върнали му се от рикошет.

63-годишен хасковлия се простреля със собствените си патрони и в сложно състояние е транспортиран до лицево-челюстната хирургия в Пловдив за операция.

Инцидентът станал по време на неделния лов, информира ловният портал bglov.com.

Дългогодишният член на най-голямата хасковска ловна дружинка П. Н. бил излязъл за т.нар. отборен отстрел - прочистване на вилната зона на града от навъдили много лисици и чакали. Били открити дори и следи от вълк.

Именно в дебнене на единак П. Н. заредил с бренеке (едрокалибрени сачми), с което именно произвел изстрел при подозрително раздвижване в храстите (цитатът е от полицейски протокол, стилът на оригинала е запазен).

Целта обаче се оказала малка лисичка - една част от снопа сачми попаднали в тялото й, обаче друга част рикоширали. И едно оловно топче попаднала в устата на мъжа и поразило (така пише в протокола) два предни зъба, които били избити, след което заседнало в гърлото.

За късмет на потърпевшия, проектилът не засегнал шиен прешлен. П. Н. е стабилизиран в Хасково, но е изпратен за последващо лечение до хирургията в Пловдив. Няма опасност за живота му.

19:33ч. 27.01.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.