:

"Макдоналдс" в дълбока криза. Заговори се за края на компанията

Собственици на ресторанти от "Макдоналдс" твърдят, че за веригата "настъпват последните й дни". "Компанията е в състояние на дълбока криза. Настъпват последните дни за "Макдоналдс", е убеден собственик на франчайз ресторант от веригата за бързо хранене, цитиран от британския в. "Индипендънт".

Изследване на Марк Калиновски, анализатор от японския финансов холдинг "Номура", сочи, че пред фалит са изправени минимум 12 собственици на франчайз ресторанти от веригата. Според всички тях основен виновник за създалата се ситуация е новият биг бос на "Макдоналдс" Стив Ийстърбрук.

Ийстърбрук бил "посял семената на упъдъка" чрез нововъведенията си, сред които са конзола за електронни поръчки, възможност клиентите сами да избират съставките за бургерите си, появата на продукти в дневното меню, които досега можеха да се поръчат само за следващия ден и т.н.

Новият бос е завишил чувствително и изискванията към служителите на "Макдоналдс", което се изрязава в повече време, необходимо за приготвянето на бургерите и останалите ястия. В изследването на Калиновски са взели участие 29 франчайз мрежи на "Макдоналдс", включващи 229 ресторанта от общо над 14 000 в Северна Америка. 

09:30ч. 20.10.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.