:

Махат фермерските пазари от новите магистрали, не били законни

Махат фермерските пазари от новите магистрали, не били законни

Производителите на земеделска продукция, които продаваха стоката си по пътищата в страната, нямат право да го правят по новооткритите отсечки на магистралите.

Това не е предвидено в Наредбата за специално ползване на пътищата, пише в писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Цялостното изграждане на магистралите "Тракия” и "Марица”, както и частичното довършване на магистрала "Струма”, остави стотици земеделски производители без достъп до пътищата, на които от години продаваха продукцията си.

За да бъде разрешено откриването на малки фермерски тържища в зоните за отдих на магистралите, е необходима промяна на нормативната уредба.

"Към момента в Наредбата за специално ползване на пътищата не са предвидени условия и процедура за издаване на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделски производители, за да могат те да продават продукцията си”, посочва Павлова.

"Министерство на регионалното развитие и благоустройство, в частност Агенция "Пътна инфраструктура‘‘, имат готовност да обсъдят със заинтересованите страни и съвместно да установят подходящ ред за регламентиране на издаването на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделските производители след съгласуване с компетентните органи, включително органите на МВР”, допълва министърът в отговора си.

 

11:58ч. 23.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.