Обществена поръчка:

Министерски съвет ще похарчи 70 хил. лв. за свежи цветя

Министерски съвет ще похарчи 70 хил. лв. за свежи цветя

Спечелилата фирма ще трябва да осигури цветар и градинар.

Всеки понеделник кабинетите на министър-председателя, на тримата вицепремиери и на секретарките им са аранжирани с нови цветя. Това става ясно от обществената поръчка, която Администрацията на Министерския съвет е обявила за избор на фирма за осигуряване на цветарски и градинарски дейности.

Услугата излиза на данъкоплатците до 70 000 лв. годишно, без ДДС, предаде БГНЕС. В тази цена влиза и аранжировката на заседателната зала на правителството, което се събира всяка сряда, както и ред други дейности, което изисква осигуряването на поне двама души на пълен работен ден.

Освен свежи и красиви букети, които да разкрасяват кабинетите на Борисов, Бъчварова, Дончев и Кунева, наетата фирма ще трябва да осигурява аранжирането с цветя и на официални събития, които се провеждат в сградата на правителството, както и в Резиденция “Бояна” за срок от 12 месеца.

Свежи букети веднъж седмично се полагат и за директорите на дирекции на МС. От документацията става ясно още, че цветарят трябва да има капацитет да осигури до 30 различни вида рози и едва два вида гербери.

Сред останалите цветя, които ще красят кабинетите на властта ще са лилиум, лалета, фрезия, карамфили, нарцис или общо 96 вида цветя, сред които и Папрат от Коста Рика.

Фирмата, която ще спечели конкурса, ще трябва да осигури освен цветар и поне един градинар, който да извършва текущата поддръжка на Градината на МС, която е с обща площ 1,5 декара. В пролетно-летния сезон тревата трябва да се коси веднъж седмично, а два пъти в годината трябва да се извършва резитба на храстите.

Градинарят на МС ще се грижи и за текущото поливане, торене, почистване и на трайните растения, които са разположени в коридорите, кабинетите и заседателните зали на “Дондуков” 1.

 

22:43ч. 16.08.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.