Всеки с проблемите си:

Министерство на кравите предлагат в Индия

Министерство на кравите предлагат в Индия

Парадокс: животните са свещени, страната е износител на говеждо

В Индия искат да създадат Министерство на кравите. Инициативата идва от Световния индуистки съвет, който вече е дал своето предложение на министър председателя Нарендра Моди.

„Кравата е символ на живота, душата на нашата култура”, коментирал пред Wall Street Journal индийски експерт. По неговите думи, идеята се състои в това, че трябва да се спасят кравите от гибел. В резултат на това ще се увеличи и производството на мляко в страната.

Убийствата на едрите рогати животни отдавна е сериозен проблем в Индия. Проблемът особено се изостри през миналата година, когато тълпа от недоволни уби мюсюлманин, заради яденето на говеждо. Убийството предизвика вълна от насилие и породи дебати по повод религиозната нетърпимост в страната.

По-рано стана ясно, че стойността на проекта за скоростна железница в Индия е повишена до $1 млрд. заради предпазни съоръжения, които да пазят разхождащите се около трасето свещени крави.

В Индия няма общ централен закон за клането на едър рогат добитък, но различните щати вече имат свои норми, след като Наренда Моди става министър-председател. Но много индийски щати засилиха ограниченията за използване на говеждо месо за храна.

В същото време по данни на американското Министерство на земеделието въпреки разнообразните забрани Индия е голям износител на говеждо месо. Миналата година от страната са експортирани 2 4 млн. т говеждо месо.

07:23ч. 06.08.2016г.

Вие може да оставите първия коментар.