:

Министър иска депортиране на котките от Израел

Министър иска депортиране на котките от Израел

Израелски министър предлага всички бездомни котки и кучета в страната да бъдат депортирани в чужбина. Ури Ариел, министър на селското стопанство, предлага депортацията вместо кастрация. Предложението си той изложи в писмо до министъра на околната среда Ави Габай. Идеята е проблемът с бездомните кучета и котки, които в Израел са милиони, да бъде разрешен по-евтино, тъй като кастрацията им е скъпа процедура. Ариел предлага четириногите да бъдат депортирани "в чужда страна", без обаче да уточнява коя и как точно ще се осъществи операцията по "депортацията" им.

"Проблемът с уличните котки е сериозен. По наши изчисления в Израел те са близо два милиона. Средствата, необходими за кастрацията им, биха могли да бъдат използвани за нещо друго", пише в писмото си Ариел. Министърът е член на утраортодоксалната партия "Еврейски дом". Преди това е бил член на утрадясна партия, предложила преди години всички палестинци, живущи на територията на Израел, да бъдат депортирани в чужбина. Това и сегашното предложение на Ариел дадоха основание на опозиционния депутат Йоел Хасон да разкритикува остро министъра.

"Това неморално. Не живеем в Средновековието. Днес са котките. Утре министърът ще намери религиозна причина да бъдат депортирани хора. Ако се нуждаем от допълнително доказателство за влиянието на религиозния екстремизъм върху живота в Израел, министър Ариел доказа, че вървим към теокрация", отбеляза Хасон.

15:47ч. 03.11.2015г.

Вие може да оставите първия коментар.